luni, 12 septembrie 2016

NARATIV - cititul de plăcere

Încep înscrierile la NARATIV - festivalul pentru copii care promovează cititul de plăcere!

Asociatia Curtea Veche promite distracție dublă pentru copii, parinți şi profesori la cea de a doua ediție a festivalului de lectura NARATIV. Pe 24-25 septembrie şi pe 1-2 octombrie 2016, la Şcoala Centrală din Bucureşti (Strada Icoanei, nr. 3-5), copiii vor descoperi că cititul poate fi cea mai frumoasă aventură. Toate cele peste 100 de activitati din cadrul NARATIV sunt complet gratuite. Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național şi realizat cu sprijinul Kaufland România.
Evenimentul este destinat în principal copiilor cu vârste între 3 şi 14 ani care, alături de Nara şi Tiv, ghizii aventuroşi ai Festivalului, vor păşi pe Tărâmul de Nicăieri, vor traversa Țara Minunilor şi vor ajunge în centrul Pământului.

NARATIV cuprinde ateliere interactive, conferințe şi spectacole special pregătite de către specialişti în educația nonformală şi psihologia copilului. Astfel, cei mici vor desena, vor compune muzica, vor face teatru şi chiar vor inventa propriile poveşti, în timp ce părinții şi profesorii pot participa la conferințe si workshop-uri în cadrul cărora vor împărtăşi cu experții în educație şi parenting pentru lectură metode prin care pot face ca cititul să fie la fel de distractiv şi acasă şi la şcoală.

Participarea la Festival se face în baza înscrierii pe site-ul www.narativ.ro, unde puteți găsi detalii despre calendarul complet al activităților şi locurile disponibile pentru fiecare atelier.

Inițiativa Asociației Curtea Veche vine ca urmare a statisticilor îngrijorătoare privind gradul scăzut de lectură şi de înțelegere a textelor în rândul elevilor din România. Evenimentul are şi o componentă caritabilă, sumele donate către Asociație susținând realizarea de donații de carte şi cluburi de lectură în mediile defavorizate.


Aşa cum am primit şi eu, exact aşa dau mai departe (am adăugat diacriticile!)
Poate ne vedem pe acolo!