joi, 27 februarie 2014

Ce să nu mănânci ca să te vindeci de cancerul de sân SAU DESPRE LAPTE


Dragi femei din toată lumea,

Vreau să vă povestesc despre un caz interesant de care am dat întâmplător online. Nu ştiu dacă este un caz real, dar dacă nu ar fi, ce şi mai ales cine ar avea de câştigat? Ba din contră! Nicio industrie nu ar avea de câştigat. Iar argumentele mi se par logice şi de bun simţ, bazate pe realităţi. În plus, copilul meu de 2 ani, când îi dau lapte dulce de cumpărat, se deranjează la stomac.

- Mesajul meu este că până şi cancerul de sân în stare avansată poate fi învins, pentru că eu am reuşit.
- după îndelungi cercetări, am realizat că în China nu se mănâncă lactate.
- Poate că natura încearcă să ne spună că anumite alimente nu trebuie consumate.
- in 1989 iaurtul a fost corelat cu cancerul ovarian.

Autoarea spune: Într-o zi, după îndelungi cercetări, am realizat că în China nu se manâncă lactate. Atunci mi-am amintit câţi chinezi suferă de intoleranţă la lactoză, mi-am amintit cum colegii chinezi cu care lucram spuneau mereu că laptele este numai pentru bebeluşi, şi cum unul din cei mai apropiaţi prieteni (care este de origine chineză), refuză mereu politicos antreurile cu brânză de la petreceri.

Nu cunoşteam niciun chinez care continua să traiască după obiceiurile tradiţionale şi care să folosească lactate pentru a îşi hrăni copiii. Tradiţia lor era să angajeze o femeie care să alăpteze copilul dacă era nevoie, dar niciodată să nu folosească lactate. Pentru chinezi preocuparea occidentului faţă de lactate este ciudată. Pentru continuare citeşte
aici.

Iar dacă mai căutaţi pe internet despre lapte şi produsele lactate de cumpărat, condiţiile de pasteurizare, condiţiile în care sunt crescute vacile, bacteriile care devin din ce în ce mai puternice, ambalajele în care e ţinut laptele, etc. Cât despre faptul că dintr-un lapte UHT nu poţi face iaurt, mi se pare evident. Pentru detalii, vă rog să vă informaţi şi de pe acest site.

In altă parte am mai găsit următoarele afecţiuni legate de-a lungul timpului de consumul excesiv de produse lactate: astmn, acnee, artrită, boli degenerative, boli inflamatorii, boli autoimune, retenţie de apă, celulita(cosmetică), ADHD, hiperglicemie, hipercolesterolemie, dislipidemii, sinuzită, balonări, obezitate, infertilitate, ciclu menstrual neregulat, depresie, iritabilitate, nivel energetic scăzut, migrene, alergii diverse, eczeme, osteoporoză, cancer(ovar, prostată). Dacă ai astfel de simptome sau afecţiuni încearcă cel puţin 8 săptămâni o dieta fără lactate. Este foarte posibil să ai o surpriză plăcută.

Ce părere aveţi?

vineri, 7 februarie 2014

Esti pregatita sa devii mamica?

Vreau sa te avertizez de ceva care poate o sa te amuze la inceput: viata voastra, dar in primul rand viata ta, mamico, se va schimba radical, de asta poti sa fii sigura! De ce zic ca te poate amuza? Teoretic si tu esti pregatita de o schimbare, dar nu constientizezi asta, pentru ca o sa vezi ce zic doar cand vei fi ajuns acolo. Iti spun asta pentru ca eu am realizat/constientizat/am simtit abia la un an dupa ce am nascut. Undeva in adancurile mele am tot sperta ca viata mea va reveni la viata de dinainte de sarcina.

De aceea este foate important ca decizia de a pastra sarcina ti apartine tie si doar tie! De ce spun in primul rand viata ta, pentru ca doar mama este alaturi de puiul ei, doar mama ii da san puiul ei, doar mama poate anticipa fiecare gest, grimasa, sunet al puiului ei, de mama este cel mai atasat copilul. La inceput se va schimba in bine, caci euforia minunii va va cuprinde pe amandoi. Apoi vor veni si momentele mai dificile, dar cu rabdare si cu familia sau prietenii aproape, vei trece peste ele. Sper ca nu te-au speriat cuvintele mele. Eu vreau sa te pregatesc pentru necunoscut incat sa nu-ti mai fie teama. Gandeste-te ca o sarcina este un fenomen natural, si ca natura o sa-si urmeze cursul cum o sa considere ea de cuviinta in asa fel incat sa fie mai bine. Si ca orice problema este spre bine.

In cazul meu, vestea ca trebuie sa nasc prin cezariana m-a speriat la inceput, apoi m-a contrariat, am zis ca este mai comod doctorul meu si nu vrea sa nasc natural. Motivul principal pentru care a luat aceasta decizie (si pe parcursul sarcinii s-a dovedit ca e mai bine asa pentru ca am avut tensiunea mare in ultimul trimestru) a fost pentru ca am avut mai multe tulpini de HPV pe colul uterin. Voi detalia mai incolo ce inseamna aceasta boala. Si desi la momentul respectiv nu erau studii despre repercusiunile asupra copilului, doctorul meu n-a vrut sa riste. Acest lucru s-a dovedit pentru a treia oara, la nastere, cea mai buna decizie: copilul meu avea cordonul ombilical infasurat de doua ori in jurul gatului si n-ar fi facut fata unei nasteri naturale. Bineinteles ca am facut ecografii in fiecare luna a sarcinii si tot bineinteles ca nu s-a vazut acest lucru.

Tin minte ca eu citeam o groaza de situri despre evolutia sarcinii pe luni, sau alte situri despre tot felul de articole atat vestimentare cat si de amenajarea camerei celui mic. Dar acum imi dau seama ca nu ma concentram asupra aspectelor mai importante. Desigur, este important sa fiti pregatiti pentru marele moment, dar asta este partea cea mai simpla. Lucrurile care conteaza intr-adevar sunt altele.