luni, 7 ianuarie 2013

Inca un mic secret de anul nou!

La multi ani cu fericire tuturor! A mai trecut un an! Abia de anul nou sau de ziua mea imi dau seama si meditez la trecerea timpului... Este un moment de meditatie (desi ar trebui sa fie mai des) la timpul trecut si la realizari. Anul care a trecut a fost foarte bogat cu noi, ne-a adus un pui si ne-a implinit. Cu greutati, cu fericiri, incet-incet crestem mari, timpul trece fie ca vrem fie ca nu si cele grele se uita pregatindu-ne pentru ce va sa fie.

Pentru ca a incepute un an nou, ai un motiv in plus sa faci putina ordine in viata ta, sa te uiti inapoi si sa privesti si-n viitor! Daca ai regrete, uita-te la ce ai realizat, dar si la ce ai fi vrut sa realizezi. Daca ai nemultumiri, propune-ti mai putine, dar mai realizabile! Dar mai ales, schimba-ti obiceiurile proaste! Cum?

Ordine, ordine si iar ordine! Schimba obiceiurile marunte de fiecare zi. Propune-ti sa te trezesti mai devreme, sau sa te duci la culcare mai devreme, sau sa nu mai cheltuiesti banii pe nimicuri, sa citesti mai mult, sau sa investeti in tine! Munceste cu tine si fa-ti si mici placeri!

Iar pentru mamicile care stau acasa, cu atat mai mult, planificativa fiecare zi! Fiecare saptamana, sau fiecare luna! Asa veti fi si mai aproape de scopul final.

Organizarea iti este cel mai bun prieten, draga mamica! Daca planifici zilele dinainte, ai sa vezi ca iti e mai usor sa te tii de planuri si la sfarsitul zilei vei fi o mamica multumita, implinita si fericita! Asa te vrea si puiul tau. Bucura-te daca esti obosita, inseamna ca ai facut ceva! (nu mai stiu unde am citit asta) Seteaza-ti pe zile/saptamani/luni scopuri de care sa te tii. Pe langa faptul ca vei fi mai productiva, vei fi implinita si astfel ti se va parea ca timpul va trece mai repede. Si asa nu mai simti corvoada de a sta singura acasa!

O zi neplanificata e o zi pierduta!

Ce ziceti dragi mamici?

Niciun comentariu: