vineri, 7 decembrie 2012

Cel de-al patrulea secret

Cand vezi ca e marait si nu-i dai de cap cu ce problema are, chiar daca ai alta treaba in momentul respectiv, acorda-i si mai multa atentie!

Copleseste-l cu atentie! Dedica-te lui in totalitate. Poate are o nevoie inca neidentificata de tine. Uite, eu azi nu-mi dadeam seama ca pe el il durea burtica (de ieri nu iesise afara) si de aia nu manca la pranz. Nu manca nici macar ce stiam ca-i place lui cel mai mult! Si cand l-am dus pe olita, s-a rezolvat problema, s-a linistit si ne-am vazut de treburi in continuare cu calm.

Daca unui copil i se asigura toate nevoile si i se da o preocupare, va sta linistit cu jucaria lui. Cel putin al meu sta preocupat daca are cate un lucru nou de studiat.

Si daca ai facut tot posibilul si tot e marait sau plangacios, ofera-i si mai multa atentie, dragoste, dansati! El simte cand esti bine dispusa din tot sufletul, nu doar sa te prefaci. Crede-ma, draga mamica, am incercat sa ma prefac vesela, sa zambesc si sa vorbesc prefacut bine-dispusa, dar nu merge! Copilul simte. Ei, cand ma dedic in totalitate lui si il iau la dans din toata inima si cu tot sufetul, pornesc muzica in living e asa fericit incat nu as da pe nimic fericirea lui din acele momente!

Ei, daca chiar ai o urgenta ce nu suporta amanare (desi nu prea vad ce ar putea fi inaintea copilului), atunci ia-l in brate si termina-ti treaba cu el alaturi. Chiar in timp ce scriu aici il mai iau in brate, ma mai joc cu el din cand in cand chiar daca el nu plange. Asta pentru ca vreau sa simta ca sunt alaturi de el si nu l-am uitat sau neglijat. Cand ma prindeam in teste auto si nu-l bagam in seama mai mult timp, se supara, incepea sa maraie, sa se vaite si daca nici asa nu-l bagam in seama, plangea din ce in ce mai tare. Mai greu il impacam apoi.


Aici suntem la o petrecere si dansam. Imi pare rau ca nu se vede cat de incatat este!


Niciun comentariu: