luni, 3 decembrie 2012

Al treilea secret

Repet, nu este o ordine in micile mele secrete, cel mai important ramanand acela al importantei majore, primordiale pe care il joaca insusi copilul printe prioritatile tale.

Draga mamica, azi vreau sa-ti vorbesc despre cat de important este sa-l incluzi pe cel mic in orice activitate. De la aranjatul patului/camerei, preparara mancarii pana la epilat sau mai stiu eu ce alta activitate personala. La inceput imi parea imposibil sa ma epilez cu el in aceeasi camera si imi puneam tot felul de piedici, SINGURA! Ai sa vezi ca totul depinde de cum gandesti tu. Daca tu crezi ca e imposibil un lucru, atunci n-o sa-l reusesti. Asa credeam si despre faptul ca nu ma pot duce la supermarchetul din cartier cu copilul in carucior la cumparaturi, ca se intra mai greu, nu este rampa si nu prea e loc sa ma deplasez cu caruciourul in interior. Dar, cu putina insistenta, ajutorul celor din jur si determinare din partea mea, am reusit. Imi puneam singura obstacole in loc sa nu ma intereseze decat reusita si scopul final. Asa si cu epilatul, de voie, de nevoie, daca am vazut ca trec zilele si nu mai ajung sa am grija de mine, mi-am luat inima in dinti si am zis: GATA! Cat o sa mai stau asa?

Asa ca mi-am luat puiul, l-am pus pe pat cu jucarii langa el ca sa-l tin ocupat si am inceput. Inainte sa pornesc orice device care scoate un zgomot mai puternic, epilator/mixer/blender, ii imit intotdeauna zgomotul ca sa-i dau de inteles ce urmeaza, pregatindu-l sa nu se sperie. Apoi imediat ce-l pornesc ma uit la el sa vad daca se sperie, si daca nu, ii dau bataie in continuare la epilat (mixer sau blender). Daca se sperie, il opresc, ii vorbesc, mai imit zgomotul si iar il pornesc pana se obisnuieste.

La bucatarie la fel, il iau cu mine cand ii prepar mancarica ca sa invete ca urmeaza sa pape. Ii mai dau sa guste cate o leguma sau fruct pana se face mancarica sa-l mai tin ocupat sa nu se plictiseasca.

Cand calc, il iau cu mine in living, il pun in premergator sau in leagan (cand era mai mic) si asa ma are mereu in preajma, ma vede si e multumit. Bineinteles ca nu mereu e linistit, se intampla, nu de putine ori, cand imi e lumea mai draga, el sa fie marait, sau sa-i fie foame/somn. Atunci n-am ce sa fac si aman treaba pana il linistesc pe el.

Asa, draga mamica, il incluzi si pe el in activitatile tale, tu iti vezi de treaba si el e bucuros ca nu-l lasi singur - toata lumea e impacata.

Si pentru ca in weekend am fost la munte, iata cum l-am implicat si pe el la pregatirea bagajului de intoarcerea acasa:




Niciun comentariu: